Γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις και καμία καλλιέργεια απροστάτευτη!

• Ζήτησε ο Λάκης Βασιλειάδης σε συνάντηση που είχε με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας κ. Παππά

από Thessaliki Gi

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια για να συζητήσει με την προϊσταμένη κ. Μ. Παππά για την πορεία των διαδικασιών σχετικά με τους πρόσφατους παγετούς στην Πέλλα. Από τους παγετούς του Μαρτίου αλλά και τους τελευταίους τον Απρίλιο, τα στελέχη του ΕΛΓΑ βρίσκονται συνεχώς στο πεδίο ώστε να κάνουν επισημάνσεις και να υπάρξει σιγά σιγά μια ολοκληρωμένη εικόνα για το εύρος της ζημιάς. Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες ώστε σύντομα να έχουμε ικανό αριθμό γεωπόνων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εκτιμητική διαδικασία και να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα που έχει προκύψει με τα κεράσια. Σε όλη την περιφερειακή ενότητα φαίνεται πως έχει γίνει μεγάλη ζημιά σε όλες τις ποικιλίες των κερασιών, ειδικά μετά τον τελευταίο παγετό του Απριλίου. Από την εικόνα που έχει και ίδιος, και ο τελευταίος παγετός βρήκε πολλά δέντρα στο στάδιο της ανθοφορίας με αποτέλεσμα, όπως αρχίζει να διαπιστώνεται, να καταστραφούν. 

Υπάρχει το πρόβλημα  με τους παγετούς του Μαρτίου που βρήκε στο προανθικό στάδιο τα δέντρα και δεν καλύπτεται από τον απαρχαιωμένο κανονισμό του ΕΛΓΑ. Όμως όπως έχει επισημάνει πολλές φορές ο Λάκης Βασιλειάδης οι έκτακτες καταστάσεις πρέπει να κινητοποιούν έκτακτα μέτρα. «Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Να καταλήξουν τα στελέχη του οργανισμού αν θα βγουν πρόσθετες αναγγελίες και αν τελικά δεν καλυφτεί η ζημιά να βρούμε τον τρόπο ώστε να μη μείνει κανένας απροστάτευτος», τόνισε ο Βουλευτής.

Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Αίτημά μου είναι να ακολουθηθεί η εκτιμητική διαδικασία του μοντέλου του ΕΛΓΑ για όλες τις ποικιλίες. Από τη μεριά τους τα έμπειρα στελέχη του οργανισμού κάνουν την δουλειά́ τους όσο καλύτερα μπορούν, από την άλλη εμείς έχουμε την υποχρέωση να ξεπεράσουμε ό,τι εμπόδια υπάρχουν για να λάβουν  δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις για όλες τις καλλιέργειες που επλήγησαν. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά το ζήτημα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτιμητικής διαδικασίας και να διεκδικώ τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών».

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).