3000 στρέμματα με αράπικο φιστίκι καλλιεργούνται στην περιοχή των Σερρών ενώ υπάρχουν και τρεις μονάδες μεταποίησης και εμπορίας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο παραγωγός Δημήτρης Μαρίγκος στην Αμμουδιά Σερρών. “Φέτος ο καιρός μας ευνόησε και η παραγωγή θα είναι ιδιαίτερα ποιοτική και μπορεί να φτάσει και τους 3000 τόνους”, πρόσθεσε.
“Κατά τη συγκομιδή αξιοποιείται πλήρως όλο το φυτό καθώς εκτός από τον καρπό, το τσόφλι και τα φύλλα γίνονται ζωοτροφή αλλά και λίπασμα γιατί είναι πλούσια σε άζωτο”, επισήμανε ο κ. Μαρίγκος.
“Η καλλιέργεια φιστικιού στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνον το 10-15% της εγχώριας κατανάλωσης, άρα υπάρχουν προοπτικές για αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων”, κατέληξε προσθέτοντας ότι “το φιστίκι είναι η επικερδέστερη καλλιεργούμενη ποικιλία φυτού στις Σέρρες”.
Ρεπορτάζ Β. Αναστασιάδης