Πόλο επισκεπτών από πολλές περιοχές του νομού αποτέλεσε για ακόμη μία χρονιά η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς, που παραδοσιακά στήνεται στις Φέρες Έβρου.
Πρόκειται για το σούβλισμα βόειου κρέατος που παράγεται στην περιοχή και κάνει τη διαφορά από τις συνηθισμένες σούβλες, λόγω του όγκου αλλά και του πολύωρου ψησίματος, η διαδικασία του οποίου ξεκινά μία ημέρα πριν.
Η εκδήλωση που είναι πλέον θεσμός πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Φερών, το απόγευμα της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου, με τους επισκέπτες και τους κατοίκους να απολαμβάνουν «τη νοστιμιά του περίφημου μοσχαρίσιου κρέατος της περιοχής».
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν ο δήμος Αλεξανδρούπολης, η δημοτική ενότητα Φερών και στην παραδοσιακή μουσικο-χορευτική εκδήλωση που ακολούθησε, ο Σύλλογος Σαρακατσάνων, ο Ποντιακός Σύλλογος Φερών «Παναγία Σουμελά» και ο Λαογραφικός Μορφωτικός Σύλλογος Φερών «Ορφέας».
Πηγή: ertnews.gr