Η Αγιά «έδειξε τα δόντια της»: Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο (φωτο – βίντεο)

από Thessaliki Gi

Δυναμική αγροτική κινητοποίηση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί της Τρίτης στην Αγιά Λάρισας, με τους αγρότες να ζητούν «αποκατάσταση της αδικίας», διότι έμειναν εκτός των αποζημιώσεων για καταστροφή στις καλλιέργειές τους σε μήλα, κάστανα και κεράσια της περιοχής σε Λάρισα και Μαγνησία.

Οι παραγωγοί διεκδικούν την ένταξη στο μέτρο της Ε.Ε. ΠΑΑ-23 για μήλα, κεράσια, κάστανα και αμύγδαλα.

Ο αγρότης κ. Βασίλης Σμυρλής, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι αγρότες της Αγιάς μένουν απ’ έξω, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μελιβοίας κ. Χρήστος Ρήγας σημείωσε: «Η αγανάκτησή μας από την κοροϊδία της πολιτείας μας έβγαλε στον δρόμο και κάνουμε αυτή την κινητοποίηση. Είμαστε καστανοπαραγωγοί. Στις 5 Απριλίου συναντηθήκαμε με τον υπουργό και είπε ότι θα περνούσε όλα τα κάστανα στο μέτρο 23 και τελικά άφησε εκτός, μόνο τη Λάρισα και τη Μαγνησία. Εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε μια ζημιά γύρω στο 60% με 70%. Ο φάκελος που κατέθεσε η Περιφέρεια αποδεικνύει αυτή τη ζημιά. Δυστυχώς μας έβγαλαν εκτός και δεν μας είπαν το γιατί και το πως. Έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα. Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να δούμε τι ακριβώς γίνεται».

Ο πρόεδρος του ΕΟΑΣΝΛ, κ. Ρίζος Μαρούδας υπογράμμισε με την σειρά του: «Για μια ακόμη φορά γίνεται ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια στην Αγιά, γιατί αδικούμαστε από την πολιτεία. Ζητάμε το αυτονόητο, εφόσον τα προϊόντα μας έχουν ζημιά και η ζημιά υπερβαίνει το 30%, θα πρέπει και τα μήλα και τα κεράσια και τα κάστανα να ενταχθούν στο συγκεκριμένο μέτρο στήριξης, με ένα ποσό που θα δώσει πραγματικά ανάσα στους παραγωγούς. Δεν θα δεχθούμε αυτή την αδικία, θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την δικαίωση.

Ο κ. Κέλλας πολλές υποσχέσεις δίνει, αλλά εμείς θέλουμε πράξεις από το υπουργείο, όχι μόνο υποσχέσεις. Οι αγρότες εγκατέλειψαν την δουλειά τους σήμερα για να στείλουν αυτό το μήνυμα στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να είμαστε αγρότες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Δείτε φωτογραφίες:

agia 2 • Η Αγιά «έδειξε τα δόντια της»: Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο (φωτο – βίντεο) • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας
agia 2 1 • Η Αγιά «έδειξε τα δόντια της»: Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο (φωτο – βίντεο) • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας
agia 3 • Η Αγιά «έδειξε τα δόντια της»: Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο (φωτο – βίντεο) • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας
agia 4 • Η Αγιά «έδειξε τα δόντια της»: Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο (φωτο – βίντεο) • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας
agia 5 • Η Αγιά «έδειξε τα δόντια της»: Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο (φωτο – βίντεο) • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

Πηγή: onlarissa.gr

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).