Η Ευαγγελία Λιακούλη στην Εορτή Κάστανου Καρίτσας: «Σας χρωστάμε, γιατί κρατάτε ζωντανή την ελληνική περιφέρεια»

• Η βουλευτης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για το κάστανο στην Καρίτσα Αγιάς, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των καστανοπαραγωγών και της τοπικής παραγωγής

από Thessaliki Gi

Στις εορταστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο το κάστανο που έλαβαν χώρα στην Τοπική Κοινότητα Καρίτσας, και διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγιάς και την Τοπική Κοινότητα, με την αρωγή και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του τοπικού Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου «Καλυψώ», καθώς και του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού, παραβρέθηκε η Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεσμών & Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία στον χαιρετισμό της επεσήμανε τα εξής:

«Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση σε αυτή την ετήσια γιορτή του κομβικού προϊόντος της περιοχής, του κάστανου -μια  γιορτή που όχι τυχαία έχει καταφέρει να γίνει φθινοπωρινός θεσμός για το νομό μας, σηματοδοτώντας το πέρασμα από μια μεταβατική εποχή στην κατεξοχήν εποχή του κάστανου: τον χειμώνα.

Επειδή πιστεύω πολύ στο τοπικό κάστανο, στη διατροφική, όπως και στην παραγωγική αξία του, γι’ αυτό και από τους πρώτους μήνες που εκλέχθηκα στη Βουλή, ποτέ δεν πέρασε μεγάλο διάστημα που να μην έθιξα, με ό,τι κοινοβουλευτικό εργαλείο διαθέτω στη θεσμική φαρέτρα μου, τα κατά καιρούς μεγάλα προβλήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τους καστανοπαραγωγούς της Λάρισας.

1 • Η Ευαγγελία Λιακούλη στην Εορτή Κάστανου Καρίτσας: «Σας χρωστάμε, γιατί κρατάτε ζωντανή την ελληνική περιφέρεια» • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

‘’Ενόχλησα’’ κατά καιρούς την κυβέρνηση για τη ‘’φαιά σήψη’’ και τη ‘’σφήκα’’.

Για τη δυσθεώρητη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Για τις έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις από καταστροφές που προκλήθηκαν, εξαιτίας των έντονων κλιματολογικών φαινομένων και των θεομηνιών.

‘’Ενόχλησα’’ την κυβέρνηση για την ανάγκη εξεύρεσης ενός μόνιμου πλαισίου προστασίας του εισοδήματος των καστανοπαραγωγών.

Έφερα στη Βουλή, αλλά και επισκέφθηκα υπηρεσίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κασταναριών.

Τα δε δύο τελευταία χρόνια ασχολήθηκα θεσμικά και με τηνέντονη λειψυδρία που παρατηρείται στο ‘’περιβόλι’’ της χώρας, την άλλοτε εξαιρετικά εύφορη Θεσσαλία, που αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή κάστανου, εξαιτίας της μικροκαρπίας.

Γιατί η αγροτική παραγωγή και ιδίως η παραγωγή προϊόντων όπως το κάστανο, απαιτούν ολοκληρωμένο πλέγμα στήριξης, όπως και πέραν των παραπάνω απαιτούν διαρκή στήριξη και διεύρυνση των εξαγωγικών δικτύων, απαιτούν ορθολογικοποίηση της αγοράς, απαιτούν εν συντομία ολιστικές πολιτικές και όραμα -κάτι που καταφανώς δεν υπάρχει τα τελευταία 6μιση τουλάχιστον χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ.

Οι παραγωγοί κάστανου, αλλά και οι άλλοι παραγωγοί της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, όπως π.χ. οι κτηνοτρόφοι μας που είδαν το ζωικό τους κεφάλαιο να θανατώνεται, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ευλογιάς ή οι πραγματικοί παραγωγοί που δεν λαμβάνουν πλέον κανονικά τις ενισχύσεις τους, εξαιτίας καραμπινάτων κυβερνητικών σκανδάλων, όπως αυτό του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πρέπει να ανεβάσουν πιο ψηλά τον πήχη, ως προς τις προσδοκίες τους.

2 • Η Ευαγγελία Λιακούλη στην Εορτή Κάστανου Καρίτσας: «Σας χρωστάμε, γιατί κρατάτε ζωντανή την ελληνική περιφέρεια» • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

Θα πρέπει να υπενθυμίσουν εμφατικά στην κυβέρνηση, ότι τουςχρωστάει και δεν της χρωστούν.

Χρωστάμε σε όλους τους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών κάστανου τόσο ως χώρα, όσο και ως κοινωνία και οικονομία.

Ειδικά σε εσάς εδώ, χρωστάμε γιατί κρατάτε τα χωριά μας, όπως η Καρίτσα ζωντανά.

Σας χρωστάμε, γιατί οι υπεραξίες των αγροτικών προϊόντων σας ανεβάζουν το ΑΕΠ μας, όπως και το τοπικό αγροτικό εισόδημα.

Σας χρωστάμε, γιατί παράγετε ένα διατροφικό προϊόν υψηλής αξίας, πρωτογενώς και από την ίδια τη γη, με ελάχιστα μέσα και ακόμη πιο ελάχιστη κρατική στήριξη.

Ό,τι σας έχει δώσει έως τώρα η κυβέρνηση, σας το έχει πάρει πιο πριν πίσω και με το παραπάνω.

Θυμηθείτε τις κατακόρυφες αυξήσεις σε βασικά αγαθά για τα νοικοκυριά σας, σε αγροτικά εφόδια για τις καλλιέργειές σας, σε ενέργεια -ρεύμα και πετρέλαιο- σε δαπάνες ιδιωτικής υγείας, αλλά και από τις μη καταβληθείσες αποζημιώσεις του παρωχημένου ΕΛΓΑ.

Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα λοιπόν, από τα λίγα που γίνονται, για να συνεχίσετε να παράγετε, και εμείς ως χώρα να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Γιατί η Καρίτσα -και η κάθε Καρίτσα της ελληνικής Περιφέρειας- είναι το πρωτογενές κύτταρο.

Αν το ξεχάσουμε ή το φροντίσουμε πλημμελώς, θα πάψει να υπάρχει και μαζί της θα πάψουμε να υπάρχουμε και εμείς.

Ο όμορφος και παραγωγικός Τόπος μας, δεν μπορεί να ζήσει με ψίχουλα, όταν άλλοι σας κλέβουν ολόκληρα ‘’καρβέλια’’!

Με την δράση σας και τους αγώνες μεταφέρετε το καθημερινό σας ‘’αγκομαχητό’’, σε αυτούς που υποσχέθηκαν τα πάντα για να πάρουν την εξουσία και σήμερα ή κρύβονται ή συνεχίζουν να σας ‘’χτυπούν συγκαταβατικά την πλάτη’’.

Θυμηθείτε: σας χρωστούν και δεν τους χρωστάτε…!». 

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.