Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Παρατηρητηρίου Αγοράς Γάλακτος της Ε.Ε., έχουμε:
- Ιαν-Φεβ 2025: Η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος στην ΕΕ μειώθηκε κατά -2,9%. (-1,2% αναπροσαρμοσμένο δίσεκτο έτος). Tο Φεβρουάριο του 2025, η παραγωγή μειώθηκε κατά -5,7% (-2,3% προσαρμοσμένη δίσεκτο έτος).
- Οι υψηλότερες παραγωγές γάλακτος τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2025 (προσαρμοσμένο δίσεκτο έτος): Ρουμανία (+12,3%), Ουγγαρία (+9,8%) και Σλοβενία (+4%) και οι υψηλότερες μειώσεις: Βέλγιο (-4,2%), Γερμανία(-2,6%) και Γαλλία (-2,4%).
- Τον Φεβρουάριο του 2025, η παραγωγή γάλακτος (προσαρμοσμένο δίσεκτο έτος) μειώθηκε κατά -1,4% στην Αυστραλία ενώ αυξήθηκε κατά +0,9% στη Νέα Ζηλανδία, +1,0% στις ΗΠΑ και +2,6% στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- Εξέλιξη της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων της ΕΕ τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2025 * : βούτυρο (+2,1%), αποβουτυρωμένη σκόνη γάλα (-5%), WMP (+3,1%), συμπυκνωμένο (-5,3%), κρέμα γάλακτος (+3,4%), γάλα κατανάλωσης (-1,9%), γάλα που έχει υποστεί ζύμωση (+1,2%), τυρί (+0,2%);
- Το 3,6% του συνολικού νωπού γάλακτος που συλλέχτηκε τον Φεβρουάριο του 2025 ήταν βιολογικό.
- Κράτη μέλη της Ε.Ε. με το υψηλότερο μερίδιο βιολογικού γάλακτος στο σύνολο του νωπού γάλακτος τον Φεβρουάριο του 2025: Αυστρία (18,6%), Δανία (11,5%) και Σουηδία (10,4%) και το χαμηλότερο μερίδιο σε Πολωνία (0,1%), Ιρλανδία(0,2%) και Πορτογαλία και Βουλγαρία (0,3%).
* Εκτιμώμενα στοιχεία για EE, LV&PL