Την Παγκόσμια Ημέρα Μοσχάτου Τυρνάβου, μιας εμβληματικής ποικιλίας για την περιοχή Τυρνάβου, που έχει θεσμοθετηθεί η 14η Δεκεμβρίου, γιόρτασε χθες ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταρισμός Τυρνάβου, με μια πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση παρουσίασης των προϊόντων του, που προέρχονται από αυτή τη «μεθυστική» ποικιλία.
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Χρήστος Τσιτσιρίγκος, μαζί με τους συνεργάτες του, αφού υποδέχθηκαν τους φίλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση οινογνωσίας και γνωριμίας με τα προϊόντα του Οινοποιείου Τυρνάβου, αναφέρθηκε στη θετική επίδραση που έχει ο συνεταιρισμός, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους αμπελουργούς της περιοχής αλλά και στο θετικό αποτύπωμα που αφήνει ο συνεργατισμός.
Παράλληλα ο κ. Τσιτσιρίγκος, εξήρε εργαζόμενους και αμπελοκαλλιεργητές, που μαζί με τη διοίκηση καθημερινά μοχθούν για την ευημερία του αγροτικού συνεταιρισμού και κατ’ επέκταση όλου του κοινωνικού συνόλου.
Από την πλευρά της, κα Αναστασία Παναγιώτου, διευθύντρια οινοποιητικού συνεταιρισμού Τυρνάβου, επεσήμανε ότι στόχος της ενέργειας αυτής είναι η συστηματική προβολή της βασικής ποικιλίας που καλλιεργείται στον Τύρναβο, η εκπαίδευση των καταναλωτών, η ανάπτυξη των εξαγωγών καθώς και η ανάδειξη του οινοτουριστικού χαρακτήρα της περιοχής. “Η οινοποιία είναι και τέχνη και αγάπη και ψυχή, είναι παράδοση, είναι όλα αυτά που πρέπει να προσεγγίσει κανείς για να φτάσει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Παναγιώτου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου πραγματοποιεί δράσεις που περιλαμβάνουν γνωριμία με τους οίνους και τα αποστάγματα με βάση το Μοσχάτο Τυρνάβου.
Μετά την παρουσίαση των προϊόντων ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, πρόσφερε στους παρευρισκόμενους, ένα ποιοτικό γλέντι-με απολαυστικά μουσικά ακούσματα, στο Μπαράκι του Μύλου του Παππά στη Λάρισα.