Να μπει ένα τέλος στην κακοδιαχείριση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

• Αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος Αγροτικών Θεμάτων της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Σωκράτης Αλειφτήρας, ενώ ζητά να από το ΥΠΑΑΤ, να παραπέμψει στην δικαιοσύνη και να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους εκείνους που τόσα χρόνια καρπώνονται Ευρωπαϊκά χρήματα χωρίς να τα δικαιούνται

από Thessaliki Gi

Σε ανακοίνωση του υπευθύνου Αγροτικών Θεμάτων της “Πλεύσης Ελευθερίας”, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρει τα εξής:

“Η έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας την Δευτέρα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ έφερε στην επιφάνεια το χρόνιο πρόβλημα που εδώ  και τόσα χρόνια αναδεικνύουν με καταγγελίες , αγρότες και κτηνοτρόφοι, περί αδιαφανών πληρωμών του Οργανισμού με χρήματα των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων .

Ένας Οργανισμός ο οποίος την περίοδο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη αντί να ελέγχει και να αποδίδει τα Ευρωπαϊκά χρήματα της ΚΑΠ στους αγρότες σωστά και στην ώρα τους, έχει καταφέρει να μπει σε επιτήρηση από τα Ευρωπαϊκά Όργανα και να αλλάξει έξι Προέδρους από το 2019 μέχρι σήμερα.

Και ενώ από την μία πλευρά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσιάρας δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι πρωταρχικό μέλημά του ήταν η εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η παροχή βοήθειας στους Ευρωπαϊκούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για τον σκοπό αυτό, από την άλλη και σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαίου Εισαγγελέα υπήρξε «έλλειψη ειλικρινούς συνεργασίας» μεταξύ του Οργανισμού και της αρμόδιας Ελεγκτικής Αρχής.

Επειδή όλη αυτή η κατάσταση αποσύνθεσης του Οργανισμού αφενός δεν τιμά την χώρα μας και αφετέρου έχει ως συνέπεια τον οικονομικό στραγγαλισμό των ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα, καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπει ένα τέλος στην κακοδιαχείριση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να παραπέμψει στην δικαιοσύνη και να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους εκείνους που τόσα χρόνια καρπώνονται Ευρωπαϊκά χρήματα χωρίς να τα δικαιούνται.

Η Πλεύση Ελευθερίας θα συνεχίσει στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού της έργου να παρακολουθεί στενά την υπόθεση, υπερασπιζόμενη τα δίκαια και τα δικαιώματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής, στους οποίους η κοινωνία στηρίζεται και οι οποίοι στηρίζουν την κοινωνία.”

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).