Στην ημερίδα που διοργάνωσε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά με την ΔΕΘ – XELEXPO και την υποστήριξη του ΠΕΤΕΤ στα πλαίσια της έκθεσης foodanddrinks και είχε ως θέμα ,
«Η επόμενη μέρα στον κλάδο των τροφίμων: Καινοτομία – Βιωσιμότητα – Εξωστρέφεια» παρευρέθηκε ως ομιλητής ο Αγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων ” Ο ΕΝΙΠΕΑΣ”
Στο πάνελ της ημερίδας ο κ. Νικόλαος Γούσιος αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΕΝΙΠΕΑ παρουσίασε τις πρακτικές και τις καινοτομίες που χρησιμοποιούνται από τον συνεταιρισμό ( αναγεννητική γεωργία, νέες τεχνολογίες, κατάθεση φακέλου ΠΓΕ για το ρεβύθι Φαρσάλων, συσκευασία των οσπρίων με το όνομα του συνεταιρισμού, συνεργασίες με πανεπιστήμια και διεθνείς φορείς , χρήση ελληνικών ποικιλιών, γεωπονική παρακολούθηση των παραγωγών από τον συνεταιρισμό , ιχνηλάτηση προϊόντων από το χωράφι έως το ράφι ) με στόχο τη βιωσιμότητα και την εξωστρέφεια κάτι το οποίο αποτελεί πρωταρχικό στόχο όσον αφορά την επόμενη ημέρα των προϊόντων του συνεταιρισμού.
Ο κ. Γούσιος ευχαρίστησε τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά για την πρόσκληση καθώς και για το πολύτιμο έργο που επιτελεί με στόχο την επιβίωση και ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου.