- Του Ανδρέα Κλαυδιανού*
Μια χούφτα κτηνίατροι, συναλλασσόμενοι με το καθεστώς, κατέχοντες θέσεις εξουσίας, διασύρουν την κτηνιατρική επιστήμη με εμμονές, ψέματα και πολιτικές σκοπιμότητες.
Η επαλήθευση της θεωρίας είναι ο ορισμός της επιστήμης. Όταν η θεωρία, το σχέδιο αντιμετώπισης της ευλογιάς αποτυγχάνει, και εξακολουθείς εμμονικά να το εφαρμόζεις καταστρέφοντας ανθρώπινες ζωές και ζώα, τότε ή πάσχεις από τύφλωση ή υπηρετείς σκοπιμότητες.
Μια χούφτα κτηνίατροι της λεγόμενης Επιστημονικής Επιτροπής για την Ευλογιά, διορισμένοι από το καθεστώς για να υπηρετήσουν τις πολιτικές του, προδίδουν την επιστήμη τους. Αρνούνται με μεγαλειώδη ψέματα να χρησιμοποιήσουν τα όπλα που διαθέτει η κτηνιατρική επιστήμη. Αρνούνται τα εμβόλια κατά της ευλογιάς με την δικαιολογία ότι διασπείρουν την νόσο. Ψέμα! Ότι δεν είναι αποτελεσματικά. Ψέμα!
Θεωρούν άχρηστα, ως μη εγκεκριμένα, αυτά της τράπεζας εμβολίων της ΕΕ, λες και η ΕΕ τα αγόρασε από το παζάρι. Ούτε λόγος για τη λύση των αυτεμβολίων, μέθοδο που μας κληροδότησαν συνάδελφοί μας προηγούμενων γενεών, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικότατα τις επιζωοτίες της ευλογιάς εν τη γενέσει τους.
Προσπαθούν να καλλιεργήσουν διχασμό και θολούρα στους κτηνοτρόφους, αλλά θολούρα έχουν οι ίδιοι.
Μας λένε ότι δεν μπορούν να διαχωρίσουν τα εμβολιακά από τα φυσικά αντισώματα αλλά μπορούν να διαχωρίσουν τους κτηνοτρόφους που έκαναν τα εμβόλια από αυτούς που τα κοπάδια τους έχουν τη φυσική μόλυνση. Παίζουν με την νοημοσύνη μας όμως, όταν στην εποχή της βιοτεχνολογίας ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός.
Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα ότι τα εμβόλια θα κάνουν την χώρα ενδημική, όταν αυτοί με την στρατηγική τους έχουν κάνει ήδη τη χώρα ενδημική με τις χιλιάδες εστίες επί 15μηνο στη μισή επικράτεια.
Εκτός των «επιστημονικών» έχουν και τα εμπορικά επιχειρήματα ως μόνιμη επωδό. Αυτά των πολιτικών τους αφεντικών: «δεν θα μπορούμε να πουλήσουμε τη φέτα». Την απάντηση την πήραν από τους ίδιους τους αγοραστές: «No problem».
Όψιμο το ενδιαφέρον τους για τη φέτα. Δεν τους έχει πειράξει ούτε η φέτα Μποτσουάνας, Καναδά και άλλων, ούτε η φέτα των ξενικών φυλών και των «βιομηχανοποιήμενων» εκτροφών, ούτε η φέτα εισαγόμενου γάλακτος, ούτε η φέτα της υπερδιήθησης.
Όλα έχουν την ερμηνεία τους. Το σχέδιο είναι ακόμα στην αρχή. Στο βάθος είναι η αλλαγή του κτηνοτροφικού χάρτη, η αλλαγή των προδιαγραφών της φέτας και πιο πέρα οι ακρίδες, οι γρύλλοι, τα σκουλήκια, το συνθετικό γάλα και κρέας… και είναι πολύ το χρήμα που ρέει στην «επιστημονική κοινότητα» για έρευνα.
*Ο κ. Ανδρέας Κλαυδιανός, είναι κτηνίατρος ΑΠΘ
Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο
Facebook
, για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο
Viber
, για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη
Google News
