Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών έως 31 Οκτωβρίου – Αυστηρά πρόστιμα και ενημέρωση ΟΠΕΚΕΠΕ

• Ο Αντιδήμαρχος Κιλελέρ Τριαντάφυλλος Τσινούλης κοινοποίησε την ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας, που ξεκαθαρίζει ότι ο κανονισμός πυροπροστασίας δεν έχει αλλάξει και κάθε καύση στην ύπαιθρο εντός της αντιπυρικής περιόδου επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα και επιπτώσεις στις επιδοτήσεις

από Thessaliki Gi

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας επανέρχονται με σαφή προειδοποίηση προς τους αγρότες: η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εξακολουθεί να απαγορεύεται αυστηρά έως τις 31 Οκτωβρίου 2025, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.
Η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ, Τριαντάφυλλο Τσινούλη, μετά τις αναφορές για λανθασμένη εντύπωση σε αγρότες ότι η απαγόρευση έχει αρθεί.

tsinoulis • Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών έως 31 Οκτωβρίου – Αυστηρά πρόστιμα και ενημέρωση ΟΠΕΚΕΠΕ • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

Δεν έχει αλλάξει ο κανονισμός πυροπροστασίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κανονισμός πυροπροστασίας παραμένει αμετάβλητος και η καύση υπολειμμάτων απαγορεύεται ρητά καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής επιβάλλει βαριά διοικητικά πρόστιμα για κάθε παράβαση, ενώ παράλληλα ενημερώνει τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος δύναται να προχωρήσει σε περικοπές επιδοτήσεων στους παραβάτες.

Επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια και αυστηρούς όρους

Κατ’ εξαίρεση, μπορεί να επιτραπεί καύση μόνο μετά από ειδική άδεια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
Σε αυτή την περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος οφείλει να ενημερώσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία τουλάχιστον 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη καύση, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και αποκλειστική ευθύνη του παραγωγού.

 «Καμία ανοχή σε παραβάσεις»

Η Πυροσβεστική υπογραμμίζει πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παραβάσεις και ζητά από τους αγρότες να ακολουθούν τις διαδικασίες, προκειμένου να αποφευχθούν πυρκαγιές και απώλειες σε καλλιέργειες και αγροτικές περιουσίες.

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.