Στην έναρξη της 9ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φυτοπροστασίας, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και θα ολοκληρωθούν στις 12 Μαρτίου.
Η φετινή διοργάνωση έχει ως κεντρικό θέμα «Φυτοπροστασία και Κλιματική Κρίση», αναδεικνύοντας τη σημασία της επιστημονικής γνώσης, της έρευνας και της καινοτομίας για τη διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
Στη συνάντηση συμμετέχουν εκατοντάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους επιστήμονες, ερευνητές, γεωπόνοι, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και επαγγελματίες του αγροτικού χώρου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναμένεται να παρουσιαστούν οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η φυτοπροστασία, ζητήματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη γεωργία, τις νέες τεχνολογίες στην αγροτική παραγωγή, αλλά και τρόποι προσαρμογής της γεωργίας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης τόνισε:
«Η φυτοπροστασία αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την ποιότητα και την ασφάλεια της αγροτικής παραγωγής. Σε μια περίοδο όπου η κλιματική κρίση επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τον πρωτογενή τομέα, η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών αποτελεί βασική προϋπόθεση για ένα βιώσιμο αγροτικό μέλλον. Ως Δήμος Τεμπών, ένας δήμος με έντονο αγροτικό χαρακτήρα, παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και στηρίζουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση των παραγωγών και στη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας».


Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο
Facebook
, για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο
Viber
, για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη
Google News
