ΠΟΓΕΔΥ: Έντονες αντιδράσεις για δαπάνη 1,75 εκατ. ευρώ του ΥπΑΑΤ

• Ερωτήματα για τις προτεραιότητες και τη διαφάνεια στη διαχείριση δημόσιων πόρων την ώρα που οι επιζωοτίες απειλούν την αγροτική παραγωγή

από Thessaliki Gi

Σε μια περίοδο που η ελληνική κτηνοτροφία δοκιμάζεται έντονα από επιζωοτίες και η αγροτική οικονομία βρίσκεται υπό πίεση, η ΠΟΓΕΔΥ με σχετική ανακοίνωση της, εκφράζει τον προβληματισμό της για την ιεράρχηση προτεραιοτήτων από το ΥπΑΑΤ, με αφορμή δαπάνη σχεδόν 1,75 εκατ. ευρώ για δράσεις προβολής και επικοινωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ έχει ως εξής:

Την ώρα που η ελληνική κτηνοτροφία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τις επιζωοτίες να απειλούν την ίδια την επιβίωση των εκμεταλλεύσεων και την αγροτική οικονομία να αιμορραγεί, το ΥπΑΑΤ επιλέγει να δεσμεύσει σχεδόν 1,75 εκατ. ευρώ για «προβολή, διαφήμιση και δημόσιες σχέσεις» στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης.

Η επιλογή αυτή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Δεν αμφισβητεί κανείς την ανάγκη ενημέρωσης. Αμφισβητείται όμως ευθέως η ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Όταν χάνονται κοπάδια, όταν παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, όταν οι επιζωοτίες εξαπλώνονται και η διοίκηση καλείται να δώσει μάχη στο πεδίο, η απάντηση δεν μπορεί να είναι ένα σχέδιο επικοινωνίας.

Η διαχείριση μιας κρίσης δεν είναι θέμα εικόνας. Είναι θέμα αποτελέσματος.

Η ίδια η διοίκηση περιγράφει τη δαπάνη ως «έξοδα προβολής, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων». Αυτό από μόνο του αποκαλύπτει το πρόβλημα: αντί να ενισχύεται ο επιχειρησιακός πυρήνας της αντιμετώπισης, ενισχύεται η επικοινωνιακή του απεικόνιση.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι τέτοιου είδους επιλογές, όταν δεν συνοδεύονται από διαφάνεια και σαφή λογοδοσία, καταλήγουν να υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και να δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Η ΠΟΓΕΔΥ θέτει ένα απλά και ξεκάθαρα ερωτήματα:

· Πώς αποδεικνύεται ότι μια δαπάνη σχεδόν 1,75 εκατ. ευρώ για διαφήμιση συμβάλλει ουσιαστικά στον περιορισμό της επιζωοτίας;

· Ποιος πιστοποιεί, με ποια διαδικασία και με ποια διαφάνεια, ότι κάθε ευρώ αυτής της δαπάνης αντιστοιχεί σε πραγματική και ελέγξιμη δράση;

Η χώρα δεν αντέχει άλλη σύγχυση μεταξύ πολιτικής ουσίας και πολιτικής εικόνας.

Η προστασία της κτηνοτροφίας απαιτεί ισχυρή παρουσία στο πεδίο, επιστημονικό σχεδιασμό,  επαρκείς ελέγχους και επιτήρηση και άμεση στήριξη των παραγωγών.

Όχι επικοινωνιακές καμπάνιες που δεν αποδεικνύεται ότι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Η ΠΟΓΕΔΥ καλεί την πολιτική ηγεσία να επαναφέρει την προτεραιότητα εκεί που ανήκει:
στην ουσιαστική διαχείριση της κρίσης και στη διαφανή αξιοποίηση των δημόσιων πόρων.

Γιατί όταν η παραγωγή καταρρέει, η επικοινωνία δεν μπορεί να υποκαθιστά την πολιτική.

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.