ΠΟΓΕΔΥ: «Η ΟΠΕΚΕΠΙΑΔΑ τώρα ξεκίνησε – Η αλήθεια για το σκάνδαλο θα αποκαλυφθεί»

• Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων καταγγέλλει προσπάθειες μετάθεσης ευθυνών για το «πάρτι» στις επιδοτήσεις και ξεκαθαρίζει πως η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας θα φτάσει μέχρι τέλους

από Thessaliki Gi

Με σκληρή ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) απαντά σε κυβερνητικά non paper και σε δηλώσεις που επιχειρούν, όπως υποστηρίζει, να αποσείσουν τις ευθύνες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις. Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «παραλογισμούς» και «πρακτικές» που συνεχίζουν να συντηρούν την αδιαφάνεια, υπογραμμίζοντας πως «η ΟΠΕΚΕΠΙΑΔΑ μόλις ξεκίνησε».

Οι καταγγελίες για συγκάλυψη

Η ΠΟΓΕΔΥ αναφέρεται σε «κλειδωμένα ερμάρια με ενοχοποιητικά στοιχεία» που στάλθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τον Άρειο Πάγο, χωρίς ποτέ να υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Παράλληλα, στηλιτεύει την προσπάθεια να εμφανιστεί πως οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) φέρουν την ευθύνη για τον έλεγχο του ζωικού κεφαλαίου, τονίζοντας ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους και διαχειρίζεται τις επιδοτήσεις.

Στόχος η μετάθεση ευθυνών

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «θράσος χωρίς όρια», καθώς, όπως σημειώνεται, ο ΟΠΕΚΕΠΕ το 2020 ενημέρωσε την Περιφέρεια Κρήτης για αυξημένο ζωικό κεφάλαιο, χωρίς όμως να ενημερώσει τον τότε Υπουργό ή τον Εισαγγελέα, ενώ συνέχιζε να κατανέμει επιδοτήσεις βάσει πλασματικών στοιχείων. Η Ομοσπονδία τονίζει πως η Κυβέρνηση, υιοθετώντας τις θέσεις στελεχών της, υιοθετεί στην πράξη και τις ίδιες «παράνομες πρακτικές».

«Δεν θα συγκαλυφθεί το σκάνδαλο»

Η ΠΟΓΕΔΥ στέλνει σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει καμία προσπάθεια συγκάλυψης:

«Όπως φωνάζαμε για το τεράστιο πάρτι που είχε στηθεί, έτσι θα διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια απόκρυψης και μετάθεσης ευθυνών θα βρεθεί στον κάλαθο των αχρήστων».

Υπογραμμίζει ότι η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας πρέπει να ολοκληρωθεί και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, καθώς πρόκειται για υποχρέωση απέναντι στους έντιμους αγρότες και κτηνοτρόφους και για προϋπόθεση ύπαρξης μέλλοντος στον πρωτογενή τομέα.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ, έχει ως εξής:

“Αφού κατηγορήθηκε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ως επικίνδυνη (προφανώς για αυτούς που ήθελαν να συνεχίζουν το πάρτι και τα νταλαβέρια), αφού ανακαλύφθηκαν κλειδωμένα ερμάρια που περιείχαν «ενοχοποιητικά στοιχεία» που εστάλησαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, για τα οποία δεν μάθαμε ποτέ κάτι περεταίρω- ήρθε και non paper της Κυβέρνησης που δικαιώνει τον κ. Μπαμπασίδη στην θέση του ότι «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει την ευθύνη να μετράει ζώα. Η ευθύνη ανήκει στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών».

Ο πρώην Προέδρος – νταλαβεριτζής του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν γνωρίζει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει επιτόπιους ελέγχους για την ύπαρξη του ζωικού κεφαλαίου! Δεν γνωρίζει, αυτό που είναι γνωστό σε όλους ότι τις επιδοτήσεις τις δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ (!!!!). Το θράσος ξεπερνά κάθε όριο. Ενημέρωσε λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ την Περιφέρεια Κρήτης για αυξημένο ζωικό κεφάλαιο το 2020, παραλείποντας να ενημερώσει τον τότε Υπουργό (που έχει την ευθύνη του αριθμού του ζωικού κεφαλαίου και την ιδιοκτησία της Βάσης Δεδομένων) ή τον Εισαγγελέα και φυσικά συνεχίζοντας να μοιράζει αφειδώς τις επιδοτήσεις με βάση τα ψεύτικα βοσκοτόπια. Έπρεπε να έρθει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το 2025 για να ανακαλυφθεί το σκάνδαλο. Αιδώς Αργείοι!

Η Κυβέρνηση εφόσον υιοθετεί τους παραλογισμούς του κ. Μπαμπασίδη υιοθετεί και τις πρακτικές του, αυτού και των ομοίων του, όπως έχουν αναδειχθεί από τις επισυνδέσεις για τις οποίες είναι υπόλογοι. Δεν μπορεί από την μία μεριά να δηλώνει ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και από την άλλη πλευρά να μην αντιδρά στις δηλώσεις του διορισμένου από την ίδια κ. Σαλάτα. Δεν μπορεί να ζητά ασθμαίνουσα, μόλις πριν από δύο μήνες, την συνδρομή των ΔΑΟΚ στους ελέγχους για τα βιολογικά και να πανηγυρίζει ότι εντοπίστηκαν ατασθαλίες χρόνων και από την άλλη να υιοθετεί περίεργα δημοσιεύματα συμψηφισμού ευθυνών.

Η ΠΟΓΕΔΥ δηλώνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια μετάθεσης των τεράστιων ευθυνών που έχουν οι κυβερνώντες θα την βρει απέναντι. Όπως φωνάζαμε για το τεράστιο πάρτι που είχε στηθεί, έτσι θα διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια απόκρυψης και μετάθεσης ευθυνών θα βρεθεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Η ΟΠΕΚΕΠΙΑΔΑ τώρα ξεκίνησε!

Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι, η έρευνα θα ολοκληρωθεί και θα υπάρξει τιμωρία.

Είναι υποχρέωση απέναντι στους έντιμους αγρότες και κτηνοτρόφους μας. Είναι μονόδρομος για να υπάρχει μέλλον για τον πρωτογενή τομέα.”

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.