Προδημοσίευση για προστασία ελαιώνα Άμφισσας διατήρηση αμπελώνα Θήρας

• Ποιοι οι δικαιούχοι και το ύψος των ενισχύσεων

από Thessaliki Gi

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2025 αναμένεται να προχωρήσει η έκδοση της 1ης πρόσκλησης των δράσεων του ΣΣ ΚΑΠ «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας», ύψους 7.055.100 ευρώ και «Διατήρηση Αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα νήσων Θήρας και Θηρασίας», ύψους 3.496.000 ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε ετήσια βάση και ανά εκτάριο ενταγμένης στη δράση γεωργικής έκτασης με την επιλέξιμη καλλιέργεια (ελιά, αμπέλι)

Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων, σύμφωνα με τη προδημοσίευση των προσκλήσεων, και για τις δύο δράσεις θα πραγματοποιηθούν βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2025 (έτος αναφοράς). Το έτος 2025 θα αποτελεί και το  πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της πρόσκλησης.

Ελαιώνας Άμφισσας

Στόχος της δράσης είναι η προστασία του παραδοσιακού αγροτικού τοπίου και ειδικότερα η διατήρηση της παραδοσιακής μορφής του ελαιώνα της Άμφισσας, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Δελφικού τοπίου.

Τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης που θα ενταχθούν στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης της δράσης θα πρέπει να είναι δηλωμένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του υποψηφίου για το έτος 2025 με καλλιέργεια ελιάς και να βρίσκονται εντός των επιλέξιμων περιοχών, σύμφωνα με το γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε ετήσια βάση και ανά εκτάριο ενταγμένης στη δράση γεωργικής έκτασης με την επιλέξιμη καλλιέργεια (ελιά), προκειμένου να αποζημιώνει τους δικαιούχους για την απώλεια εισοδήματος (διαφυγόν  εισόδημα), τις πρόσθετες δαπάνες και το κόστος συναλλαγής που συνεπάγεται η τήρηση των δεσμεύσεων της δράσης.

Το ύψος ενίσχυσης ορίζεται σε:

  • Σε 702 ευρώ ανά εκτάριο ετησίως για τα αγροτεμάχια με τράφια
  • Σε 669 ευρώ ανά εκτάριο ετησίως για τα αγροτεμάχια χωρίς τράφια

Δείτε την προδημοσίευση της πρόσκλησης ΕΔΩ

Αμπελώνας Θήρας

Στόχος της δράσης είναι η προστασία του παραδοσιακού αγροτικού τοπίου και ειδικότερα η διατήρηση της παραδοσιακής μορφής του αμπελώνα των νήσων Θήρας και Θηρασιάς, που διαμορφώνει το αγροτικό τοπίο στα ηφαιστειογενή τους εδάφη.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε ετήσια βάση και ανά εκτάριο ενταγμένης στη δράση γεωργικής έκτασης με την  επιλέξιμη καλλιέργεια (αμπέλι), προκειμένου να αποζημιώνει τους δικαιούχους για την απώλεια εισοδήματος (διαφυγόν εισόδημα), τις πρόσθετες δαπάνες και το κόστος συναλλαγής που συνεπάγεται η τήρηση των δεσμεύσεων της δράσης.

Το ύψος ενίσχυσης ορίζεται σε 765 ευρώ ανά εκτάριο (Ha) ενταγμένης έκτασης ετησίως.

Δείτε την προδημοσίευση της πρόσκλησης ΕΔΩ

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).