Πρώτη ενημερωτική ημερίδα ΠΑΣΕΛ στη Λαμία για τον κλάδο ελαιοτριβείων και παραγωγής ελαιολάδου

• Συμμετοχή ελεύθερη για παραγωγούς και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων

από Thessaliki Gi

Στην πόλη της Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική ημερίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ελαιουργείων – ΠΑΣΕΛ,  με την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας καθώςκαιμετην Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, των κατά τόπους Επιμελητηρίων αλλά και των εθνικής εμβέλειας φορέων του ελαιοκομικού τομέα, όπως η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ) και η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς (ΦΙΛΑΙΟΣ).

Η ενημερωτική συνάντηση, παράλληλα με την γενικότερη παρακίνηση του κλάδου των ελαιοτριβέων, της επεξεργασίας & παραγωγής ελαιολάδου, αλλά ταυτόχρονα και των ελαιοπαραγωγών, έχει βασικούς στόχους την καταγραφή των συλλογικών προβλημάτων, την ενημέρωση για θέματα ορθών γεωργικών πρακτικών και κινδύνων από επιμολυντές (MOSH-MOAH κλπ), τις διαδικασίες βελτίωσης της ποιότητας, τις τρέχουσες αλλαγές στην ισχύουσα φορολογική νομοθεσία της παραγωγής και διακίνησης ελαιολάδων (Ηλεκτρονική διακίνηση-ψηφιακό Δελτίο Αποστολής/Διακίνησης, ψηφιακή διαδικασία, καταχωρήσεις στο Ελαιοκομικό Μητρώο κλπ), την αξιοποίηση του αγροτουρισμού και την θεσμοθέτηση (από το Υπ. Τουρισμού) της αναγνώρισης επισκέψιμων ελαιουργείων με την χορήγηση σχετικού σήματος κλπ.

Όλος ο τομέας μεταποίησης ελαιόκαρπου και παραγωγής ελαιολάδου καθώς και οι εμπλεκόμενοι σε αυτόν, αναγνωρίζουν ότι τα ελαιοτριβεία αποτελούν βασικό πυλώνα της αγροτικής και αγροδιατροφικής οικονομίας της χώρας μας, από τις εγκαταστάσεις τους επεξεργασίας ελιάς, αλλά και κόμβοι τεχνογνωσίας, πολιτιστικής κληρονομιάς και βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσα από τη διαρκή αναβάθμιση της τεχνολογίας, της ποιότητας παραγωγής και των περιβαλλοντικών πρακτικών, τα σύγχρονα ελαιοτριβεία μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στο ελληνικό ελαιόλαδο, ενώ πολλά έχουν παράλληλη δραστηριότητα και τυποποίησης, εμπορίας και εξαγωγής ελαιολάδων.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρες 10.00πμ – 13.30 μμ στο Αμφιθέατρο ΔΕΥΑ (Τ. Ισαάκ & Α. Παπανδρέου) με τη συμμετοχή επιστημονικών και επαγγελματικών στελεχών του αγροδιατροφικού τομέα,  με ελεύθερη, ανοιχτή συμμετοχή  όλων των ιδιοκτητών και στελεχών ελαιουργείων καθώς και των ελαιοπαραγωγών.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα έχει ως εξής:

9:45 – 10:15 Προσέλευση – εγγραφές

10:15 – 10: 30  Χρυσόστομος Καρέλλης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Η σημασία τη ελαιοκαλλιέργειας στον Νομό.

10:30 – 11:15   Παναγιώτης   Καραγιάννης, Πρόεδρος ΠΑΣΕΛ. Τρέχουσες αλλαγές και διαδικασίες προσαρμογής στην ψηφιακή διαδικασία, ενόψει τη νέας ελαιοκομικής περιόδου.

11:15 – 11:40  Μανώλης Γιαννούλης, Πρόεδρος ΕΔΟΕ. Η ποιότητα ελαιολάδων σε διαρκή κινητικότητα και αναστάτωση.

11:40 – 12: 05  Γιώργος  Ζακυνθινός, καθηγητής ΠΑΔΑ, Ευκαιρίες  ποιότητας και ιχνηλασιμότητας για το ελληνικό ελαιόλαδο & περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής.

12:05 – 12:25  Εκπρόσωπος Υπουργείου Τουρισμού (Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας). “Παρουσίαση του Σήματος Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου του Υπουργείου Τουρισμού”

12:25 – 12:45  Γιώργος Οικονόμου, Σύμβουλος  αγροδιατροφικών θεμάτων. Οι αναπτυξιακές προοπτικές για τον κλάδο ελαιοποίησης.

12:45 – 13:30  Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις – Απόψεις.  Ελεύθερη συζήτηση.

Χορηγοί της Ημερίδας είναι οι : Kappa Develpoment Ltd, UPL CorporationLtd. , AlfaLaval AEBE, EVOTROPIA Ecological Finance Architectures, Prototech, MIC Consulting

programma lamia • Πρώτη ενημερωτική ημερίδα ΠΑΣΕΛ στη Λαμία για τον κλάδο ελαιοτριβείων και παραγωγής ελαιολάδου • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο Facebook , για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο Viber , για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη Google News

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου Α.Μ: 252059

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2410 539 049

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Παπαναστασίου 70 Λάρισα, ΤΚ 41222

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2410539049 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).
Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.