Προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Θεσσαλίας

• Με τριετές Στρατηγικό Σχέδιο (2025-2027) που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

από Thessaliki Gi

Το τριετές Στρατηγικό Σχέδιο (2025-2027) για την προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Θεσσαλίας ψήφισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρη Τσέτσιλα, στόχος είναι να υπάρξει από εξειδικευμένη εταιρία ένα αποτύπωμα των εκθέσεων στις οποίες συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συνήθως συμμετέχει σε 9 εκθέσεις στην Ελλάδα και 29 στο εξωτερικό. Το 2024 η Περιφέρεια συμμετείχε σε 13 εκθέσεις. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε με σεμινάρια τις εταιρείες που χρηματοδοτούμε να συμμετέχουν στις εκθέσεις με στόχο την προώθηση των εξαγώγιμων προϊόντων. Επιπλέον θα αποκτήσουμε δικό μας περίπτερο σαν Περιφέρεια.

Για την εξυπηρέτηση του Σχεδίου δημιουργείται ένα νέο Τμήμα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο θα ονομάζεται Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων.  Σκοπός του, σύμφωνα με τον Οργανισμό, θα είναι ο σχεδιασμός και  η υλοποίηση δράσεων, επιχειρηματικών αποστολών και συνεργασιών για την προβολή, ανάδειξη και προώθηση προϊόντων φυτικής, ζωικής παραγωγής και προϊόντων μεταποίησης αυτών, την αξιοποίηση της δυνατότητα χαρακτηρισμού τους ως προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ και ιδιότυπων παραδοσιακών προϊόντων, τη δημιουργία δικτύων διακίνησης-εμπορίας προϊόντων, καθώς και την ανάδειξη περιπτώσεων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στον αγροδιατροφικό τομέα.

per thes 6GK28003 • Προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Θεσσαλίας • ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ Τα Νέα της Θεσσαλικής Γης

Υλοποιώντας το Στρατηγικό Σχέδιο Προώθησης και Προβολής των Αγροδιατροφικών Προϊόντων η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκει την επίτευξη στρατηγικών στόχων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Άνοιγμα των αγορών νέων χωρών για τα Θεσσαλικά προϊόντα, διείσδυση σε νέες αγορές για τις οποίες υπάρχουν ευκαιρίες εξαγωγή, ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και ευρύτερα του αγροδιατροφικού κλάδου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βελτίωση της εικόνας των θεσσαλικών προϊόντων μέσω της ενημέρωσης για την διαφορετικότητα τους και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους έναντι των αντίστοιχων προϊόντων τρίτων χωρών κ.α.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στο μεταξύ, με την έγκριση του Π.Σ., η Περιφέρειας Θεσσαλίας θα μετάσχει σε έξι σημαντικά χρηματοδοτούμενα & συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Πρόκειται για τα AGRIDANGER, AGRINNOHUB, HARMONI, HEAL the City, AGRICONNECT, DIGITAL NEXUS.

per thes 204A3438 • Προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Θεσσαλίας • ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ Τα Νέα της Θεσσαλικής Γης

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Κ. Παλαμά 4
Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).