Σήμερα το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

• Με αίτημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας που θα βρίσκεται στην πόλη

από Thessaliki Gi

Με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, αγρότες από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και συγκεκριμένα στις 6.30 μ.μ. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας(26ης Οκτωβρίου-Λιμάνι), ενώ σημείο συνάντησης των Θεσσαλών αγροτών, που πρωταγωνιστούν (και) στα φετινά μπλόκα, έχουν οριστεί τα Μάλγαρα στις 4 η ώρα.  

Το συλλαλητήριο, όπως αναφέρουν στελέχη των διοργανωτών, πραγματοποιείται, μετά τη άκαρπη συνάντηση των αγροτών με τους υπουργούς των συναρμόδιων υπουργείων στο ΥΠΑΑΤ, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, κάνοντας λόγο για «θολές» υποσχέσεις, που αφορούν σε «παροχές – ψίχουλα», χωρίς, μάλιστα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Οι υποσχέσεις αφορούν σε: 

Αναπλήρωση εισοδήματος μόνο όσων έχουν υποστεί ζημιές στην παραγωγή πάνω από 30% σε σχέση με το 2023 και όχι για όλα τα προϊόντα. Χρονική επιμήκυνση της κυβερνητικής απόφασης για την τιμή του αγροτικού ρεύματος, η οποία είχε ληφθεί στη διάρκεια των περσινών μπλόκων και 6μηνιαίοι λογαριασμοί στους αγρότες. Θεσμοθέτηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων με ενδεχόμενο αύξησης των διαθέσιμων ποσών και πιθανό επαναπροσδιορισμό της ποσότητας πετρελαίου που απαιτείται για κάθε καλλιέργεια. Μείωση του ισχύοντος πλαφόν για τη χορήγηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε κάποια προϊόντα.

Από την πλευρά τους, προμετωπίδα των αγροτών, που να σημειωθεί, βρίσκονται στους δρόμους εδώ και ένα μήνα (από τις 23 Ιανουαρίου 2025), αποτελούν τα παρακάτω αιτήματα:  

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος όλων των παραγωγών με συγκεκριμένα ποσά ανά καλλιέργεια.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, τιμή 7 λεπτών την κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα, επιδότηση των αγροτοκτηνοτροφικών εφοδίων.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που θα εξασφαλίζουν εισόδημα με το οποίο οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι θα μπορούμε να παραμείνουμε στην παραγωγική διαδικασία.

Τέλος, ενόψει και της παρουσίας σήμερα του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες ζητάνε μαζί του, με σκοπό να θέσουν τα αιτήματά τους στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).