Σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση που αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ σημειώθηκε με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε ενόχους τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού, Δημήτρη Μελά, και την πρώην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Αθανασία Ρέππα. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε την παραπομπή τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, κρίνοντας ότι η κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου πρέπει να αντιμετωπιστεί σε βαθμό κακουργήματος.
Αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα
Το δικαστήριο έκρινε ότι η πράξη της υπεξαγωγής εγγράφου συνιστά κακούργημα, καθώς η υλική ζημία που φέρεται να προκλήθηκε υπερβαίνει το όριο των 120.000 ευρώ, όπως προβλέπει η νομοθεσία.
Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η παραπομπή της υπόθεσης στο αρμόδιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου θα εξεταστεί πλέον σε βαθμό κακουργήματος.
Ένοχοι για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς και η πρώην προϊσταμένη Αθανασία Ρέππα κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος.
Μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, η υπόθεση οδηγείται πλέον στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, το οποίο θα εξετάσει το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών που αποδίδονται στους δύο πρώην αξιωματούχους του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο
Facebook
, για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο
Viber
, για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη
Google News
