Το χρηματιστήριο βάμβακος κινήθηκε την Παρασκευή και προς τις δύο πλευρές του κλεισίματος της Πέμπτης για να κλείσει τελικά ανοδικά, όπως αναφέρει το barchart.com.
Τα συμβόλαια Μαΐου κέρδισαν 0,25 σεντς και έκλεισαν στα 65,61 σεντς. Οι αγορές από τα κλωστήρια περιορίστηκαν μετά την πτώση της Πέμπτης καθώς περιμένουν τώρα να δουν αν θα επιβεβαιωθεί η ανοδική πορεία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα. Στα μακροοικονομικά είχαμε ανακοίνωση στις ΗΠΑ για πληθωρισμό μεγαλύτερο του αναμενόμενου, ενώ στα γεωπολιτικά όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στη διένεξη ΗΠΑ-Ιράν. Την Παρασκευή το πετρέλαιο ανέβηκε, ενώ το δολάριο έπεσε.
Γενετιστές και στρεμματικές αποδόσεις
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το farmprogress.com, μπορούν οι γενετιστές να βελτιώσουν τις στρεμματικές αποδόσεις, κάτι αναγκαίο για τη βιωσιμότητα της βαμβακοκαλλιέργειας, ιδιαίτερα σε εποχές χαμηλών τιμών; Γενικά στις ΗΠΑ έχουμε μεταπολεμικά κατά μέσο όρο αύξηση 1,1 κιλό εκκοκκισμένου ανά στρέμμα κάθε χρόνο. Οι ερευνητές εξετάζουν νέες στρατηγικές, όπως τη βελτίωση της πυκνότητας των ινών και την αξιοποίηση διαφορετικών δομών του φυτού, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή χωρίς να μειωθεί η ποιότητα.
| Χρηματιστήριο May26 c/lb | €/$ | |
| 27/02/2026 κλείσιμο | 65,61 | 1,1816 |
| Υψηλό ημέρας | 65,79 | 1,1827 |
| Χαμηλό ημέρας | 65,06 | 1,1789 |
| Προηγούμενο κλείσιμο | 65,36 | 1,1814 |
| Υψηλό σαιζόν | 69,75 (25/04/25) | 1,2082 (27/01/26) |
| Χαμηλό σαιζόν | 60,90 (06/02/26) | 1,0177 (13/01/25) |
Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο
Facebook
, για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο
Viber
, για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη
Google News
