Δε23052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Επιστροφή στην «παράδοση» για τη Microsoft

  • PDF

Tο περιβάλλον με τα παράθυρα ξαναγυρνά με τα Windows 8.1

Σε μεγάλες αλλαγές των Windows 8 προχωρά η Microsoft, με τη διάθεση της αναβάθμισης Windows 8.1, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του BUILD 2014.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι αλλαγές θα αναβαθμίσουν την εμπειρία χρήσης όσων χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα σε laptop και desktop.

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι οι υπολογιστές με πληκτρολόγιο, όσοι δεν έχουν οθόνη αφής δηλαδή, θα φορτώνουν αυτόματα ένα παραδοσιακό περιβάλλον λειτουργικού συστήματος, με τις καρτέλες -που είναι το κύριο χαρακτηριστικό των νέων Windows- να απαλείφονται.

Πρόκειται για μια έμπρακτη παραδοχή εκ μέρους της εταιρείας, ότι η προσπάθεια να επανασχεδιάσει τα Windows 8 σε μια εκδοχή που θυμίζει tablet, δεν πέτυχε.

Το περιβάλλον με τις καρτέλες μπέρδεψε αυτούς που μεγάλωσαν χρησιμοποιώντας PC με τα γνωστά «παράθυρα». Επρόκειτο για μια μεγάλη αλλαγή που συνέβαλε στη μείωση των πωλήσεων PC.

Μετά την εγκατάσταση της αναβάθμισης, τα Windows 8.1 οι χρήστες laptop και σταθερών υπολογιστών θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σε νέα προϊόντα με το λογισμικό της Microsoft οι αλλαγές θα είναι από πριν ενεργοποιημένες.

Ακόμη και πριν τη νέα αναβάθμιση, υπήρχε η επιλογή να γίνει εκκίνηση σε παραδοσιακό γραφικό περιβάλλον με παράθυρα. Ωστόσο, τώρα θα προστεθεί ένα power button και μια γραμμή αναζήτησης στην οθόνη έναρξης. Στο μενού έναρξης με καρτέλες, το δεξί κλικ σε κάποια καρτέλα θα επιτρέπει αρκετές συνηθισμένες εργασίες που ο χρήστης θα θέλει να κάνει.

Επιστροφή στην «παράδοση» για τη Microsoft