Πε19052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Η «έξυπνη» κουζίνα του μέλλοντος

  • PDF

Για… high-tech μαγειρέματα!

Τα πάντα γύρω μας αρχίζουν να γίνονται πιο «έξυπνα». Κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, αυτοκίνητα μέχρι και… σπίτια!

Σε ό,τι αφορά τις κατοικίες, φαίνεται ότι ο χώρος που «σηκώνει» ολοένα και περισσότερη τεχνολογία είναι η κουζίνα.

Ψυγεία με wi-Fi και «έξυπνες» ηλεκτρικές συσκευές που σου στέλνουν προειδοποιητικά, γραπτά μηνύματα είναι μόνο μερικές από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά το… μαγείρεμα του μέλλοντος!

«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε θα είναι διαθέσιμα όλα αυτά τα εξελιγμένα προϊόντα. Η τεχνολογία πάντως υπάρχει» ανέφερε στο Business Insider ο διευθυντής concept και ανάπτυξης εμπορικού σήματος της GE Appliances, Chris Bissig.

Η καφετιέρα που θα έχει έτοιμο τον καφέ σας πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι

Η καφετιέρα TopBrewer της Scanomat είναι κομψή και θυμίζει μια απλή βρύση. Όμως στην πραγματικότητα μπορεί να σας ετοιμάσει τον καφέ σας (εσπρέσο, καπουτσίνο κ.ά), καθώς επίσης και να γεμίσει το ποτήρι σας με ανθρακούχο νερό, γάλα και σόδα.

Μπορείτε να τη χειριστείτε μέσω smartphone ή tablet, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να δώσετε την εντολή να αρχίσει να φτιάχνει τον καφέ σας, ενώ εσείς είστε ακόμη ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας.

Κόστος: 11.000 δολάρια.

Το θερμόμετρο που ξέρει πότε το φαγητό σας είναι έτοιμο

Το θερμόμετρο κουζίνας της iDevices χρησιμοποιεί Bluetooth για να σας ειδοποιήσει πότε το φαγητό σας έχει φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία, αφήνοντάς σας ελεύθερους να ασχολείστε με ό,τι άλλο θέλετε στην κουζίνα.

Διαθέτει δύο ειδικές ράβδους, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε δύο διαφορετικά φαγητά σε διαφορετική θερμοκρασία το καθένα.

Κόστος: η μίνι εκδοχή της συσκευής στοιχίζει 40 δολάρια, ενώ αυτή με τις δύο ράβδους 80 δολάρια.

Η έξυπνη συσκευή που σας στέλνει γραπτά μηνύματα

Το σύστημα HomeChat της LG παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση CES 2014. Οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν γραπτές εντολές στις ηλεκτρικές συσκευές τους, ενώ αυτές είναι προγραμματισμένες να… απαντούν επίσης γραπτά, σαν να μιλούσατε σε κάποιον άνθρωπο.

Από τα social media στο… social cooking

Η εταιρεία GE εμπνεύστηκε για την κουζίνα του 2025 το… social cooking, προκειμένου κανείς να μην φάει ποτέ ξανά μόνος του.

Χάρη στο σύστημα αυτό θα μπορείτε να έχετε όποιο φίλο και γνωστό θέλετε μαζί σας, συντροφιά σας, μέσα στο σπίτι σας… χωρίς να είναι εκεί.

Αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας αλλά και συστήματα αναγνώρισης προσώπου και φωνής θα είναι σε θέση ακόμη να δημιουργούν εικονικά σεμινάρια μαγειρικής, για να σας βοηθούν την ώρα που μαγειρεύετε.

Μετατρέψτε τον πάγκο της κουζίνας σας σε… υπολογιστή

Η Whirlpool παρουσίασε την ιδέα της στη διεθνή έκθεση CES τον περασμένο Ιανουάριο.

Περιλαμβάνει ένα διαδραστικό χώρο, κατάλληλο τόσο για πλοήγηση στο διαδίκτυο, όσο και για μαγείρεμα.

Για να ξέρετε πόσο φρέσκο είναι ένα προϊόν

Η Nutrima είναι μια ιδέα της Electrolux. Η συσκευή αυτή θα μπορεί χάρη σε έναν πολύ ευαίσθητο αισθητήρα να σας ενημερώνει για το πόσο φρέσκο είναι ένα τρόφιμο, αλλά και για τη διατροφική του αξία.

Η συσκευή που θα σας επιτρέπει να μαγειρεύετε… όπου κι αν είστε

 

Το νεότερο προϊόν της σειράς έξυπνων συσκευών της Belkin ακούει στο όνομα «Crock-Pot». Απευθύνετε σε όσους ξεχνούν εύκολα και σε όσους δε θέλουν να αφήνουν τις ηλεκτρικές συσκευές στο «on» όταν λείπουν.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής WeMo οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν τη συσκευή, καθορίζοντας το χρόνο μαγειρέματος και τη θερμοκρασία… ακόμη κι αν δεν είναι μέσα στο σπίτι.

Κόστος: 129,99 δολάρια.

Πηγή: newsbeast.gr

Η «έξυπνη» κουζίνα του μέλλοντος