Πε19052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Το «έξυπνο σπίτι» μέσω smartphone

  • PDF

Για τους περισσότερους από εμάς το smartphone είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινότητα μας Με αυτό επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε, διασκεδάζουμε, λύνουμε μικρά ή μεγάλα προβλήματα, χρησιμοποιούμε την υπολογιστική ισχύ και τη διασύνδεσή του για να είμαστε ανά πάσα στιγμή σε επαφή με τον έξω κόσμο. Γιατί, λοιπόν να μην συνδεόμαστε και με το σπίτι μας;

Ηδη εταιρείες κολοσσοί, όπως η Apple, η Google και η AT&T αλλά και καινούργιες εταιρείες, ,έχουν δημιουργήσει πλατφόρμες όπου επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να προτείνουν δικής τους έμπνευσης εφαρμογές του συστήματος για το «έξυπνο» σπίτι και ταυτόχρονα να κατεβάζουν όσες εφαρμογές τους φαίνονται ενδιαφέρουσες ή χρήσιμες. Καθένας μας, δηλαδή, θα μπορεί να κατεβάζει λειτουργίες, για παράδειγμα αφύπνιση, παρασκευή καφέ και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Η αγορά που θα δημιουργηθεί μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια εκτιμάται ότι θα αγγίξει από την αρχή τα 12 δισ. δολάρια και για αυτό πολλές είναι οι εταιρείες που προσπαθούν να προλάβουν να εξασφαλίσουν από τώρα τη μερίδα του λέοντος. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρικές συσκευές, όπως η Samsung και η LG, στήνουν εφαρμογές που επιτρέπουν σε τηλεοράσεις και ψυγεία να «συνεργάζονται» με τα κινητά τηλέφωνα της ομώνυμης μάρκας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούνται να προλάβουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα δεν είναι η δικτύωση όλων των συσκευών ενός «έξυπνου» σπιτιού, καθώς αυτό μπορεί να γίνει ήδη χάρη στο Διαδίκτυο, αλλά η ασφάλεια των χρηστών, που θα έχουν κάθε σημείο της κατοικίας τους συνδεδεμένο στο Ιντερνετ και άρα ευάλωτο σε κακόβουλους χάκερ.

Πηγή: enet.gr

Το «έξυπνο σπίτι» μέσω smartphone