Πα27052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Έρευνα προειδοποιεί οτι οι φωτογραφίες δεν διαγράφονται από τα κινητά

  • PDF

 

Ερευνητές ασφαλείας προειδοποιεί ότι η λειτουργία της  εργοστασιακής επαναφοράς (factory reset) στις συσκευές με λειτουργικό Android, δεν διαγράφει ολοκληρωτικά τα δεδομένα, καθώς κατάφεραν να επαναφέρουν πάνω από χίλιες γυμνές φωτογραφίες αντρών και γυναικών από μεταχειρισμένα κινητά.

Η έρευνα,  έγινε από την Avast με αναβαθμισμένες τεχνικές ανάκτησης δεδομένων από 20 μεταχειρισμένα κινητά, αγορασμένα από το e-bay.

Πάνω από 40.000 φωτογραφίες ανακτήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 250 selfies που εμφανιζόταν ο «ανδρισμός» του προηγούμενου ιδιοκτήτη τους.  Οι ερευνητές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τους προηγούμενους ιδιοκτήτες των τεσσάρων από τα 20 κινητά, χαρακτηρίζοντας την ποσότητα των δεδομένων που ανακτήθηκαν ως εκπληκτικά μεγάλη.

Η εταιρεία Avast αναφέρει ότι το πρόβλημα οφείλεται στη μέθοδο διαγραφής δεδομένων που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες συσκευές, με την ανάκτηση των «εργοστασιακών ρυθμίσεων» να διαγράφει μόνο τον κατάλογο που δείχνει την τοποθεσία των δεδομένων και όχι τα ίδια τα δεδομένα.

Εκπρόσωπος της google υπερασπίστηκε το λειτουργικό, λέγοντας στο τεχνολογικό σάιτ  Ars Tecnica, ότι οι ερευνητές πιθανόν να χρησιμοποίησαν παλαιότερα λειτουργικά android και ότι τα ευρήματά τους δεν αντανακλούν τα μέτρα ασφαλείας τα οποία έχουν το  85% των συσκευών.

Πηγή: independent

 

 


Έρευνα προειδοποιεί οτι οι φωτογραφίες δεν διαγράφονται από τα κινητά