Σα28052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Πέντε τεχνολογικοί μύθοι καταρρίπτονται

  • PDF

Η μπαταρία δε χαλάει όταν αφήνετε το κινητό στη φόρτιση

Ειδικοί στην τεχνολογία καταρρίπτουν μύθους και λάθη που οι χρήστες κάνουν συνεχώς όταν χρησιμοποιούν τα προϊόντα τεχνολογίας τους.

Διαβάστε πέντε διαδεδομένους τεχνολογικούς μύθους...

Οι ιοί και τα Mac

 

Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι οι υπολογιστές Apple δεν μπορούν να κολλήσουν ιούς. Σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο στα PC, όμως ακόμη και η ιστοσελίδα της Apple το παραδέχτηκε μετά την επίθεση με ιό Trojan που χτύπησε χιλιάδες υπολογιστές Mac το 2012.

Ιδιωτική ιντερνετική περιήγηση

Είναι λάθος να πιστεύετε ότι η περιήγηση με «private» είναι ινκόγνιτο. Δεν είναι! Όταν περιηγείστε στο διαδίκτυο σε «private», τότε ο υπολογιστής δεν καταγράφει στο ιστορικό τις ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε. Όμως η ταυτότητά σας δεν είναι ανώνυμη, οπότε καλύτερα να μην επισκέπτεστε ιστοσελίδες που δεν πρέπει από υπολογιστές που δεν πρέπει…

Αφήστε το smartphone στην πρίζα

Είναι λάθος να πιστεύετε ότι το να διατηρείτε το έξυπνο τηλέφωνό σας στη φόρτιση καταστρέφει την μπαταρία του, δεν ισχύει. Τα περισσότερα smartphones λειτουργούν με μπαταρίες, οι οποίες είναι αρκετά έξυπνες για να γνωρίζουν ότι πρέπει να σταματήσουν να φορτίζουν όταν έχουν φτάσει το 100% της ικανότητάς τους.

Η αποφόρτιση της μπαταρίας

Επίσης, είναι μύθος ότι δεν πρέπει να βάλετε το τηλέφωνο σας στη φόρτιση πριν η μπαταρία «πεθάνει» τελείως.

Σβήστε τον υπολογιστή

Τέλος είναι μύθος να πιστεύετε ότι δεν πρέπει να σβήνετε τον υπολογιστή σας κάθε νύχτα. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι καλό να σβήνει το PC τακτικά.

 Πέντε τεχνολογικοί μύθοι καταρρίπτονται