Πε19052022

Τελευταία Ενημέρωση11:10:07 πμ

peroulakis.eu

Πλέον η ενημέρωση σας θα γίνεται από το νέο ιστολόγιο ενημέρωσης:

Peroulakis.eu


Ιστορική αποστολή της NASA -Εφυγαν οι πρώτοι άνθρωποι που θα μείνουν στο Διεθνή Διαστημικό σταθμό ένα χρόνο

  • PDF

Δύο Ρώσοι και ένας Αμερικανός έφτασαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μία ιστορική αποστολή της NASA. Οι δύο από αυτούς, θα μείνουν για ένα χρόνο μακριά από τη Γη.

Ο Μίκαϊλ Κορνιένκο και ο Σκοτ Κέλι θα περάσουν 342 ημέρες σε τροχιά, σχεδόν διπλάσιο διάστημα από τη συνηθισμένη αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μαζί τους είναι και ο Γκενάντι Παντάλκα, που θα μείνει εκεί για έξι μήνες.

Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα που κάνει η NASA για την παραμονή στο διάστημα για ένα χρόνο. Τέσσερις Ρώσοι έχουν περάσει ένα χρόνο ή περισσότερο στο διάστημα, όλοι τους στο σοβιετικό σταθμό Mir.

Στόχος της αποστολής να καταγραφούν οι συνέπειες που έχει στο ανθρώπινο σώμα μία παρατεταμένη περίοδος σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, ένα καθοριστικό βήμα για την εποίκιση άλλων πλανητών. Ο δίδυμος αδερφός του Κέλι, Μαρκ, ένας συνταξιοδοτημένος αστροναύτης, συμφώνησε να πάρει μέρος στο πρόγραμμα, καθώς θα υποβάλλεται στα ίδια ιατρικά πειράματα με τον αδερφό του, προκειμένου να βοηθήσει τους επιστήμονες να βγάλουν ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα για τις συνέπειες της ζωής στο διάστημα.

Τα οστά και οι μύες γίνονται πιο αδύναμα εξαιτίας της έλλειψης βαρύτητας, όπως και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, τα σωματικά υγρά επηρεάζονται, αυξάνοντας την πίεση στον εγκέφαλο και τα μάτια.

Η NASA δεν έχει κρατήσει κανέναν στο διάστημα για πάνω από επτά συνεχείς μήνες. Οι Ρώσοι κατέχουν το ρεκόρ, με την παραμονή 14 μηνών μακριά από τη Γη, το οποίο σημείωσε ο Βαλερί Πολιάκοφ, όταν έμεινε στον παλιό διαστημικό σταθμό Mir το 1994-1995. Αρκεοί ακόμη Ρώσοι έχουν περάσει 8-12 μήνες εκεί, αλλά μόνο ένας από όλους αυτούς είναι ακόμη ζωντανός.

Πηγή: techit.gr

 

Ιστορική αποστολή της NASA -Εφυγαν οι πρώτοι άνθρωποι που θα μείνουν στο Διεθνή Διαστημικό σταθμό ένα χρόνο