Τιμές ελαιολάδου: Χαμηλές στην Κρήτη, χαμηλότερες στην Πελοπόννησο!

• Δημοπρασίες στα 5,45€ στην Κρήτη κρίθηκαν ασύμφορες και δεν κατακυρώθηκαν!

από Thessaliki Gi

Γράφει: Ο Νίκος Μιχελάκης*

mixelakhs nikos • Τιμές ελαιολάδου: Χαμηλές στην Κρήτη, χαμηλότερες στην Πελοπόννησο! • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

     Η κινητικότητα της αγοράς, στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι χαμηλή και να παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις. Τα ελαιοτριβεία που δίδουν τιμές ενώ είχαν παρουσιάσει  κάποια αύξηση μετά τις γιορτές, τελευταία παρουσιάζουν και πάλι σημαντικη μείωση αφού το ποσοστό τους έπεσε πάλι στο 30% 

     Η κινητικότητα και στην Ιταλία εξακολουθεί να είναι χαμηλή, ενώ στην Ισπανία όπου ήταν αρκετά πεσμένη κατά την περίοδο των εορτών (2000 τόνοι/εβδ) τελευταία αυξήθηκε σημαντικά  (5.000 τόνοι /εβδ)

times elaioladoy • Τιμές ελαιολάδου: Χαμηλές στην Κρήτη, χαμηλότερες στην Πελοπόννησο! • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

     Οι τιμές που δίδονται  στην  Ελλάδα και εκείνες που ανακοινώνονται  από έγκυρα συστήματα παρακολούθησης τιμών στην Ισπανία και Ιταλία αναφέρονται αναλυτικά στο Δελτίο τιμών του ΣΕΔΗΚ της 4-2-25 ( www.sedik.gr.)

   Μια συνοπτική εικόνα της διεθνούς αγοράς, όπως προκύπτει από τα  στοιχεία αυτά  έχει ως εξής (Πιν.1)

    Στην Ελλάδα, οι λίγες τιμές των  έξτρα  παρθένων  που δόθηκαν, στην Κρήτη κυμάνθηκαν από 4,50 έως 5,20€/κ  και στην Πελοπόννησο από 4,20 έως 5,05€/κ

  Ωστόσο σύμφωνα με τα  στοιχεία  Δημοπρασιών  του ΔΕΛΤΙΟΥ του ΣΕΔΗΚ  τιμές 4,60€/κ που προσφέρθηκαν στην δημοπρασία του ΑΣ Μαλλών και 5,465€/κ που προσφέρθηκε στην δημοπρασία  του  ΑΣ Κριτσάς,  κρίθηκαν ασύμφορες και οι δημοπρασίες δεν κατακυρώθηκαν.

   Στην Ισπανία οι τιμές του έξτρα μειώθηκαν ελαφρά και έφτασαν από 3,77€/κ (63% των πωλήσεων)  μέχρι 5.49€/κ (2% των πωλήσεων) ενώ ο μέσος όρος χώρας σύμφωνα με το σύστημα poolred διατηρήθηκε στα  4,10€/κ.

   Στην Ιταλία  οι τιμές του έξτρα  διατηρήθηκαν υψηλά και κυμάνθηκαν από 8,50€/κ έως 10,0 €/κ  ενώ ο  μέσος όρος  χώρας  για τα έξτρα και ΠΟΠ  διατηρήθηκε  στα  9,35€.

   Στην Τυνησία οι τιμές του Έξτρα έπεσαν στα 3,95€/κ και οι τιμές του Λαμπάντε 3,05%

 Νίκος Μιχελάκης, είναι Δρ. Γεωπόνος, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ. Τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ.. Μπορούν να αναδημοσιευτούν μερικά η ολικά μόνο μετά από άδεια του (nmixel@otenet.gr). 

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).