Βασίλης Κόκκαλης : Ανταγωνιστικοί θα είμαστε μόνον αναδεικνύοντας το ποιοτικό και τυποποιημένο ελληνικό βαμβάκι

Την πεποίθηση πως χρειάζεται άμεσα επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής για το βαμβάκι 2019 – 2029, ώστε η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά αναδεικνύοντας το ποιοτικό και τυποποιημένο βαμβάκι, εξέφρασε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, από το βήμα του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου για το Βαμβάκι που έλαβε χώρα στην Καρδίτσα.

από Thessaliki Gi

Μεταξύ άλλων, ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε πως «το ελληνικό βαμβάκι βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη και δύσκολη καμπή και απαιτούνται στρατηγικές επιλογές. Απαιτούνται κινήσεις, διότι ο ανταγωνισμός από τις διεθνείς αγορές είναι πάρα πολύ σκληρός. Οι Βραζιλιάνοι είναι ήδη στην πόρτα μας. Γι’ αυτό και απαιτείται επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής για το βαμβάκι 2019 – 2029, την οποία είχα την τιμή ως υφυπουργός να υποβάλω σε συνεργασία με την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και έγινε αποδεκτή από την επόμενη ηγεσία του Υπουργείου, με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της τυποποίησης του ελληνικού βαμβακιού. Γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε επάξια τις διεθνείς αγορές. Το ελληνικό βαμβάκι καλύπτει το 0,9% στην παγκόσμια παραγωγή και το 2,5% των εξαγωγών. Γι’ αυτό και άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των αγροτών στις σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους μεταξύ ΔΟΒ και ΕΛΓΟ Δήμητρα, να πληρωθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση από το 2023 στην οποία εντάχθηκαν μόνον οι Ομάδες Παραγωγών και επιτέλους να γίνει εφαρμογή της απόφασης που συνδέει την τιμή με την ποιότητα. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, με στρατηγικές επιλογές. Η επικαιροποίηση αυτή θα πρέπει να στοχεύει στην ανάδειξη του ποιοτικού και τυποποιημένου βαμβακιού σε συνδυασμό με την αναγεννητική γεωργία και την ανάδειξη ότι δεν είναι γενετικά τροποποιημένο» κατέληξε.

kokkalis vamvaki 1 • Βασίλης Κόκκαλης : Ανταγωνιστικοί θα είμαστε μόνον αναδεικνύοντας το ποιοτικό και τυποποιημένο ελληνικό βαμβάκι • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας
kokkalis vamvaki3 • Βασίλης Κόκκαλης : Ανταγωνιστικοί θα είμαστε μόνον αναδεικνύοντας το ποιοτικό και τυποποιημένο ελληνικό βαμβάκι • Θεσσαλική Γη Τα Αγροτικά Νέα της Θεσσαλίας

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Αγροτικά Νέα Θεσσαλική Γη

Ιστοσελίδα αγροτικού ενδιαφέροντος, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αναλύσεις, για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου και για όλη την Ελλάδα!

Παπαναστασίου 70
Λάρισα, ΤΚ 41222
3ος Όροφος

info@thessalikigi.gr

2413 019621

690 7662544

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Εταιρεία: Αθανασιάδη-Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νομική μορφή: Ατομική επιχείρηση

Διακριτικός τίτλος: Thessalikigi.gr site-tv-radio

Τίτλος: Thessalikigi.gr

Έδρα: Κ. Παλαμά 4 Φαλάνη Λάρισας, ΤΚ 40011

ΑΦΜ: 178527998

ΔΟΥ: Λάρισας

Τηλ. 2413019621 – 6907662544

e mail: info@thessalikigi.gr

Αρ.ΓΕΜΗ: 179409640000

Δικαιούχος του Domain name Thessalikigi.gr: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Νόμιμος εκπρόσωπος: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής/Διαχειριστής: Αθανασιάδη Χαρχαντή Χαραλαμπία

Διευθυντής σύνταξης: Χρήστος Αθανασιάδης

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018,
σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).