Μετά τη γενικευμένη κατακραυγή και τις δυναμικές αντιδράσεις των κτηνοτροφικών φορέων, αλλά και τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγελθεί, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε τροποποίηση της ΚΥΑ για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων ύψους 63 εκατ. ευρώ. Η αλλαγή εντάσσει πλέον στους δικαιούχους και τους παραγωγούς που έχασαν ζωικό κεφάλαιο λόγω ζωονόσων μέσα στο 2024, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Στήριξη και για απώλειες μετά τον Ιούλιο 2024
Οι παραγωγοί των οποίων το ζωικό κεφάλαιο θανατώθηκε μετά τον Ιούλιο 2024, εφόσον είχαν προηγουμένως επιβληθεί περιοριστικά μέτρα εγκλεισμού, θα λαμβάνουν ενίσχυση αναλογικά για το διάστημα που τα ζώα παρέμειναν ζωντανά υπό περιορισμό.
Κάλυψη δαπανών για ζωοτροφές
Η ενίσχυση καλύπτει δαπάνες για ζωοτροφές που πραγματοποιήθηκαν πριν την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου, ώστε να υποστηριχθούν οι πραγματικά πληττόμενοι κτηνοτρόφοι.
Ύψος αποζημιώσεων
Τα ποσά ενίσχυσης φτάνουν έως 14 ευρώ ανά ζώο για τις πλέον πληγείσες περιοχές, ενώ οι ίδιες αποζημιώσεις θα ισχύουν και για τις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας.
Σύνδεση με παραγωγική δραστηριότητα
Η αποζημίωση για ζωοτροφές συνδέεται με την παραγωγική δραστηριότητα των εκμεταλλεύσεων, όπως αποτυπώνεται από την παράδοση γάλακτος το 2024, διασφαλίζοντας ότι η στήριξη φτάνει εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Ακολουθήστε το Thessalikigi.gr στο
Facebook
, για να ενημερώνεστε άμεσα.
Ελάτε στο κανάλι μας στο
Viber
, για να ενημερώνεστε πρώτοι.
Δείτε τα τελευταία νέα μας στη
Google News
